Bamboemassage met de bamboestok

Bij deze massage worden na het aanbrengen van de warme olie en de strijkingen met mijn handen bamboestokken gebruikt. Ik gebruik diverse bamboestokken, zowel hol als massief. Het zijn ook geen normale bamboestokken, maar speciaal gemaakte stokken om er tijdens een massage op een unieke manier mee te werken.

Het gebruik van essentiële oliën

Voor de massage worden de bamboestaven verwarmd en samen met diverse soorten massage oliën gebruikt. Hierdoor glijden de stokken beter over je lichaam heen. Ik gebruik zoals ook bij andere massages essentiële oliën, ook wel etherische of aromatische oliën genoemd die ikzelf vermeng met een basisolie zoals amandel, jojoba-, avocado, druivenpit- of een neutrale olie.

Wat doet de Bamboemassage voor je lichaam?

De Bamboemassage stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor een diepe ontspanning van het lichaam. Door de diepe inwerking van de bamboestokken en massageolie worden de spieren optimaal gekalmeerd. En het is een effectieve manier om spanningsknopen te verhelpen. Deze ontstaan uit de dagelijkse activiteiten vaak in de nek en schouders en kunnen klachten, zoals stijfheid, hoofdpijn en rugpijn geven. Met de bamboestok kan ik meer druk zetten en daardoor voelt deze massage ook steviger aan.

Door het lichaam te laten ontspannen, kun je tegelijkertijd meer lichaamsenergie ervaren als een direct gevolg van het krijgen van deze massage. Het lichaam wordt namelijk gezuiverd van afvalstoffen doordat de afvoer hiervan wordt bevordert. De Bamboemassage stimuleert het lymfestelsel in de uitscheiding, waardoor afvalstoffen zich minder snel zullen ophopen in de lymfeknopen. Hierdoor raak je je spanningsknopen dus ook kwijt. Daarom raad ik je aan om ook na deze massage een glas extra water te drinken.

Wanneer kun je een Bamboemassage laten doen?

Voor meer ontspanning in je spieren en de rest van je lichaam en als je van een stevigere massage houdt.. Bamboemassage heeft een verzachtende en ondersteunende werking met positieve effecten. Ook deze massage helpt heel goed tegen vermoeidheid en stress en tevens wordt het lichaam in een veel betere conditie gebracht door het geven van energie en kracht.

 

Bamboemassage Gorinchem

60 en 90 minuten