Klassieke ontspanningsmassage

 

De klassieke ontspanningsmassage is de meest gekozen massage. Deze massage richt zich ook op de spieren. Door basisgrepen zoals strijken (effleurages), kneden (petrissages), drukken en schudden oefen ik invloed uit op de spieren. Bij pijn of stijfheid behandel ik deze plaatsen met specifieke behandelgrepen of in overleg moving cupping, guasha, bamboestok. Heb je veel spanning in je lichaam dan krijg je extra Magnesiumolie of gel op je huid. Deze holistische massage geeft je na afloop een heerlijk relaxed gevoel. Ik hoor vaak de reactie “ik voel me herboren” of “ik ben helemaal verkwikt”. We zijn soms vergeten hoe goed een ontspannen lichaam en geest voelt. Ook bij deze massage zet ik in overleg cupping, guasha, bamboestok en Magnesium met de infraroodband in ter ondersteuning van een weldadige werking.

 

 

 

Deze klassieke ontspanningsmassage is goed in te zetten bij:

 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Slapeloosheid
 • Rugklachten
 • Pijnlijke gewrichten
 • Spanning in nek en schouder
 • Hoofdpijn
 • RSI
 • Onrustige mind

Heb je bepaalde klachten, die door een massage kunnen verergeren (contra-indicatie) vraag dan eerst toestemming aan jouw behandelend arts. Er is wellicht meer mogelijk dan je denkt. In de intake bij de anamnese stel ik vragen, waarna ik kan besluiten of het verantwoord is dat ik de massage geef.

Wanneer kan deze massage niet (contra-indicatie)?

 • in de eerste 3 maanden van de zwangerschap of als je zwanger probeert te worden
 • bij hartaandoeningen
 • bij behandeltraject kanker
 • bij te hoge bloeddruk
 • als je ontstekingen hebt
 • bij onbekende pijn
 • bij infectieziekten
 • bij tere huid en/of besmettelijke huidziekten

60 minuten 

90 minuten (meest gekozen)

120 minuten