Cuppingmassage met essentiële olie

Cupping met siliconencups dynamische stijl

Cupping helpt om opgeslagen gifstoffen aan het huidoppervlak te krijgen waarna het lichaam deze eenvoudiger kan verwijderen. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral goed te gebruiken bij schouder- en nekklachten als gevolg van stress en (in-)spanning, bij migraine en rugklachten. Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm) die meestal al tijdens de massage ook weer verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten. Door cupping krijgen de spieren en huid een betere doorbloeding en dit geeft een algeheel gevoel van ontspanning na de behandeling. Ik maak regelmatig mee, dat het zoveel ontspanning geeft dat de klant in slaap valt tijdens het cuppen. Ik gebruik de dynamische stijl op de meridianen en acupunctuurpunten waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi/Chi/Ki genoemd) opheft. Cuppingmassage heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, geeft ontspanning in het lichaam en vermindert stress, activeert de energiedoorstroming, stimuleert de doorbloeding van het lichaam waardoor meer zuurstof en voeding de weefsels kunnen bereiken. Hierdoor voel je je veel vitaler omdat er meer harmonie tussen lichaam en geest ontstaat doordat blokkades in de energiedoorstroming worden opgeheven. Cupping is een directe manier om het lichaam te onderhouden en het werkt ook preventief.

Met een licht vacuüm beweeg ik met de siliconen cup heen en weer over de huid waar het nodig is (pijnklachten). Net als bij de andere wellness-massages ga ik je masseren met verwarmde massage-olie en heerlijke essentiële olie. De dynamische stijl (moving cups) voorkomt het ‘zuigzoen-effect’: bij gestagneerd weefsel kan de plek blauw/paars kleuren, dat weer wegtrekt naarmate ook de klachten afnemen. De moving cups kunnen wel een rode plek achterlaten omdat ze zorgen voor beweging in het gestagneerde weefsel waardoor een detox op gang komt. Maar deze trekt zoals gezegd meestal al tijdens de massage volledig weg. Na afloop van iedere massage maar zeker na een cuppingmassage is het verstandig om veel water te drinken gedurende 2 dagen na de massage. De belangrijkste organen die een rol spelen bij ontgiften zijn de lever en nieren. Als deze niet goed voorzien zijn van water, zal het filtersysteem van deze organen niet kunnen functioneren. De detox met ongewenste stoffen kan dan niet het lichaam verlaten. Dan leidt het tot verstopping en worden de vrije reststoffen weer opgeslagen. Dat wil je niet. Dus drink veel zuiver water om het effect van de massage te vergroten.

Heerlijk om extra bij te boeken:

  • bodypakking Magnesium met Indiase hoofdmassage (zonder olie in het haar)

Na je massage krijg je een Body Pakking met Magnesium gel (met Aloë Vera) op je rug, buik en armen. De massagestoel wordt verwarmd en je krijgt over de pakkingsfolie een infrarood rug-buikband. Door de infraroodwarmte kan de magnesium goed opgenomen worden via je huid. Je ligt 20 minuten in deze pakking en onderwijl geniet je van een Indiase hoofdmassage. De magnesium pakking wordt met warme doeken afgenomen. Na je glas water ga jij volledig ontspannen en vol energie naar huis.

  • bodypakking Lavendel of Rozen/honing met Indiase hoofdmassage (zonder olie in het haar)

Na je massage krijg je een zachte en extra voedende Body Pakking met shea butter en zeewierextract met de rustgevende geur van lavendel op je rug, buik en armen. De massagestoel wordt verwarmd en je krijgt over de pakkingsfolie een infrarood buik-rugband. Door de infraroodwarmte kan de lavendel body pakking goed opgenomen worden via je huid. Je ligt 20 minuten in deze body pakking en onderwijl geniet je van een Indiase hoofdmassage. De body pakking wordt met warme doeken afgenomen. Na je glas water ga jij volledig ontspannen als herboren naar huis.

Cuppingmassage is af te raden bij:

  • Onbekende pijn, open wonden, ontstekingen, tumoren
  • Eerste 3 maanden van de zwangerschap
  • Besmettelijke huidziekte, te weinig bloedplaatjes of een ander bloedstollingsprobleem
Cuppingmassage met essentiële olie

60 minuten € 70,00