Edelsteenmassage

Edelstenen spreken al eeuwenlang tot de verbeelding.
Niet alleen vanwege hun schitterende kleuren en vormen, maar ook vanwege hun geneeskrachtige en ontspannende werking.
Al in de oudheid werden edelstenen gebruikt om mee te masseren.
De energie die de stenen afgeven tijdens de massage zorgen voor ontspanning van de huid en de spieren.
Edelsteenmassages hebben dan ook een zeer grote ontspannende werking.

Edelstenen geven tijdens de massage hun unieke zuivere trilling en mineralen af aan de huid.
Blokkades worden hiermee opgeheven en het energieveld wordt gereinigd.
Tijdens een edelsteenmassage wordt het lichaam in evenwicht gebracht en het zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd.
Spanningen en stress worden afgevoerd en vervangen door nieuwe, sprankelende energie.

De meeste  edelstenen en de olie worden verwarmd.
Bij het gebruik van warme stenen kun je de massage enigszins vergelijken met een hot stone massage, waarbij de edelstenen voor een extra verdieping zorgen. De edelstenen houden hun warmte minder goed vast dan de basaltstenen waarmee een hotstone massage gegeven wordt. Desalniettemin wordt de warmte vaak als prettig en extra ontspannend ervaren.

De edelsteenmassage is een helende ervaring voor zowel lichaam als geest.

Massage met edelstenen Gorinchem

60 minuten 

90 minuten of 120 minuten

Voor een edelsteenmassage gebruik ik bij voorbeeld:

Bergkristal

Bergkristal: Bergkristal is een neutrale en zuivere steensoort, die de werking van andere edelstenen helpt versterken.
De steen brengt helderheid van denken, reinigt en versterkt organen, geeft energie en stimuleert het immuunsysteem.

Labadoriet

Labradoriet: Een massage met labradoriet geeft sterke bescherming tegen negatieve invloeden. Labradoriet is een beschermende steen en helpt angsten en onzekerheden te overwinnen. Labradoreit vergroot het vertrouwen in het universum.

Rozenkwarts

Rozenkwarts: Deze roze steen met zachte uitstraling wordt ook wel de steen van het hart genoemd.
Rozenkwarts heeft een milde, kalmerende werking en opent het hart voor de liefde. Rozenkwarts heelt boosheid, schuldgevoel, jaloezie, spanning en stress.

Caribbean Green Calciet

Calciet Caribean Green (calciet & aragoniet): Deze groene steen geeft rust en ontspanning. Maakt je hart open en ontvankelijk en heeft een positieve invloed op het innerlijke kind. Werkt ondersteunend bij vermoeidheid, rugpijn en versterkt de spieren.

Albast stenen

Albast : calciet & seleniet Deze witte steen wordt niet verwarmd. De steen bezit het vermogen om dingen aan te trekken maar ook om dingen die niet meer van nut zijn af te stoten. Maakt je flexibel en vermindert boosheid, stress en emotionele blokkades die ziekte van het hart en de aderen veroorzaken. Stimuleert hersenactiviteit en zorgt voor een helder hoofd.

Aventurijn

Fuchsiet Aventurijn: Deze getekende groene steen versterkt besluitvaardigheid en bevordert mededogen en inlevingsvermogen. Geeft veerkracht na een trauma of emotionele spanningen. Geeft een gevoel van welzijn, goed voor het hart en de thymus, helpt bindweefsel, spieren, skelet en het zenuwstelsel.

Magnesiet

Magnesiet: Deze steen versterkt zelfliefde en leert je onvoorwaardelijke liefde als relaties met anderen moeizaam verlopen. Zorgt voor een positieve levenshouding. Verlicht en neutraliseert lichaamsgeur, verlicht kramp, ontspant de spieren en is goed bij menstruatiekrampen.

Seleniet

Seleniet: heeft een zeer fijne vibratie en geeft intense energie aan je zielsbewustzijn. Het zorgt voor een vredige atmosfeer en geeft inzicht. Seleniet heft verwarring op. Deze steen hoeft niet gereinigd te worden, van water wordt hij dof. Seleniet ontlaadt en laadt andere kristallen op door deze op de steen te leggen.

De stenen worden na de massage goed gereinigd, ontladen en weer opgeladen. Met water en met speciale ontlaad- en oplaadsteentjes in een Abalone schelp.