Klankschaal ligconcert privé 1 persoon

Geniet op een behaaglijke plek lekker warm en veilig, even me-time met aandacht voor jezelf. Een moment van meditatieve ontspanning begeleid door de klankinstrumenten.

De klanken van mijn klankschalen, oceandrum, gong, windchimes, rainstick, klankbuizen worden verwerkt in de klankschaalsessie.

Kies je eigen klankschaalsessie

Je kunt bij je boeking opgeven bij opmerkingen waarnaar je voorkeur uitgaat:

  • bodyscan (de klankschalen en mijn stem laten je hele lichaam ontspannen)
  • visualisatie naar zee (de klankschalen en mijn stem nemen je mee in het verhaal)
  • visualisatie naar het bos (de klankschalen en mijn stem nemen je mee in het verhaal)
  • klankreis (klankschalen en stiltes afgewisseld met mijn stem)

Hoe werkt een klankschaalsessie

Je ligt op je rug met vrijetijdskleding (zonder riem) en hoeft je niet om te draaien tijdens de behandeling. Je hoort de klanken van een afstand en dichtbij. De klanken werken ontspannend, verminderen stress en brengen je lichaam weer in balans. Je lichaam ontspant en je hoofd raakt even leeg. Stress en spanningen vloeien weg en je komt weer in contact met je lijf.

Je mag heerlijk ontspannen. En als je merkt dat je wat slaperig wordt, dan geef je daar gewoon aan toe. Je krijgt een oogmasker met lavendelgeur die je mag gebruiken om je ogen af te sluiten van het licht. Dit helpt om je aandacht naar binnen te keren.

Klankschalen hebben een volle klank die rijk zijn aan boven- en ondertonen. Je mag vantevoren aangeven of je het fijn vindt om een klankschaal op de je lichaam te laten plaatsen tijdens de klankschaalsessie. Wanneer de schaal op je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij resonantie diep door in je lichaam. Ook wanneer je slaperig bent.

Klankschaal ligconcert privé 1 persoon Gorinchem

 60 minuten

Wanneer je een steentje in het water gooit, zie je golfjes verschijnen. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je. Hierdoor ontvangen je lichaamscellen op subtiele wijze een innerlijke massage. Maar ook als je dit niet wilt, dan doen de klankschalen hun ontspannende werk. Ik loop rond met de klankschalen en hou ze bij jouw lichaam in de buurt terwijl ik deze aansla.

 Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, je hoeft nergens naartoe. Je neemt als het ware een ‘vakantie’ van jezelf en je eigen gedachten. Ontspanning zonder inspanning. Een weldadige ontspanning.

 Na afloop krijg je een glas water, kopje kruidenthee met wat lekkers. Dan kun je rustig bijkomen.

 

Wanneer een klankschaalsessie wordt afgeraden:

  • heftige verkoudheid met hoesten
  • zwangerschap
  • epilepsie, trombose, zware psychische stoornissen, reuma, pacemaker
  • burn-out (de vermoeidheid die dan los komt, kan te heftig zijn voor dat moment)
  • recent diep verdriet/rouw (hiervoor heb je tijd nodig om dit te kunnen verwerken, voordat klankschalen je kunnen helpen)