Klankschaalbeleving

Een behandeling met klankschalen is een mooie manier om rechtstreeks contact te maken met je hart in het hier en nu.

Iets wat je niet kunt omschrijven in woorden, maar ‘moet’ beleven.

De klanken van de klankschaal helpen je te ontspannen, je gedachten los te laten en contact te maken met je gevoel.

Het is daardoor een klankmassage voor lichaam en geest.

Wat is de werking van een klankschaal?

Een klankschaal werkt diep door in het hele lichaam. Stel je voor: je gooit een steentje in het water. De golving verplaatst zich over het hele wateroppervlak. Klanktrilling verplaatst zich op dezelfde manier. Een klankbeleving werkt heel zachtjes. Ons lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Een gezond lichaam geeft een eigen trilling en beweging. Wanneer het goed is afgestemd trilt het zuiver in een eigen frequentie. Bij een blokkade is deze frequentie verstoord. Hierdoor kun je mogelijk niet lekker in je vel zitten, ervaar je stress of lichamelijke klachten.

Een klankschaal is een hulpmiddel dat inwerkt op alle cellen en spierlagen van ons lichaam. Door de trilling van de klankschaal trilt het lichaam eerst mee met de schaal, om zo in cadans te komen met de schaal. De trilling en vibratie maakt een eventuele blokkade vrij en vermindert daardoor spierspanning. Een behandeling van een klankschaal is zeer intensief. Het duurt soms wel 24 tot 48 uur voordat de trilling is uitgewerkt. En jij hoeft daarvoor niets te doen; alleen maar “gewoon” aanwezig zijn.

Voor diegenen die een uur te lang vinden, is deze klankschaalbeleving van 30 minuten. Of als eerste kennismaking met klankschalen.

Na afloop krijg je kruidenthee met wat lekkers om weer goed geaard weg te gaan.

Wanneer een klankschaalsessie wordt afgeraden:

  • heftige verkoudheid met hoesten
  • zwangerschap
  • epilepsie, trombose, zware psychische stoornissen, reuma, pacemaker
  • burn-out (de vermoeidheid die dan los komt, kan te heftig zijn voor dat moment)
  • recent diep verdriet/rouw (hiervoor heb je tijd nodig om dit te kunnen verwerken, voordat klankschalen je kunnen helpen)

 

Klankschaal ligconcert privé 1 persoon Gorinchem

 30 minuten