Kuur anti cellulite massages

Cellulite of cellulitis?

Cellulite en cellulitis worden vaak door elkaar gehaald, maar zijn twee verschillende aandoeningen. Met cellulite wordt een bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel bedoeld. Cellulite komt vooral voor op de (boven)benen, dijen, armen en billen.

Cellulitis is daarentegen een medische aandoening. Bij cellulitis heb je last van bacteriële infectie van het bindweefsel. Je huid oogt dan bobbelig, maar is door de ontsteking ook rood en geïrriteerd. Daarnaast kan je huid warm voelen, je kunt koude rillingen krijgen of juist zweten en hebt last van gezwollen lymfeklieren. Kortom: je hebt niet alleen een sinaasappelhuidje, maar je ervaart meerdere symptomen. Wanneer je hier last van hebt, is dit een reden om naar de dokter te gaan.

Wat zijn de mogelijke oorzaken ?

Overgewicht, teveel eten en te weinig lichaamsbeweging kunnen een mogelijke oorzaak zijn; het ouder worden waarbij de elasticiteit van de huid verloren gaat speelt ook een rol. Maar dit zijn niet de enige oorzaken, want cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren, kinderen en bij slanke vrouwen. Vetcellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn in het ontstaan van cellulitis. Dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. Als mogelijke factoren naast ouder worden, overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging worden ook genoemd hormonale veranderingen die optreden tijdens de puberteit, zwangerschap en de overgang, erfelijke factoren en roken.

Niemand zou zich ooit moeten schamen dat ze cellulite hebben of alsof het iets is dat ze gewoon moeten wegwerken. Cellulite is volkomen normaal en is iets waar meer dan 90% van alle vrouwen (die meer vatbaar zijn voor cellulite dan mannen) in zekere mate last van hebben.

Kan cellulite behandeld worden ?

Ja. Verbetering krijg je door te veranderen in leefstijl. Door af te vallen en te sporten neemt de vetlaag af en de neemt de spiermassa toe, hierdoor gaat de huid er weer strakker uitzien.

Daarnaast bieden cuppingmassages van de huid met speciale oliën, in combinatie met thuisverzorging, verbetering van de huid.

Cupping is een lange termijn strategie en bovendien moet je het regelmatig en consistent doen, om verschil te gaan zien.

Stimuleer het lymfestelsel
Een traag lymfestelsel kan cellulite veroorzaken of zelfs verergeren. Het masseren van een scrub of het zachtjes borstelen van het gebied kan helpen om de bloed- en lymfedrainage te stimuleren. Om verandering te zien, moet je dit regelmatig doen.

Gezond eten en veel water drinken
Eet veel groene groenten. Het eten van groene, bladgroenten en het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en alcohol helpt ook om cellulite op dijen en benen kwijt te raken.

Training zoals

 • Yoga
 • Aerobe oefeningen zoals hardlopen of fietsen
 • HIIT – hoge-intensiteit intervaltraining – verhoogt je hartslag en helpt je meer vet te verbranden
 • Krachttraining – inclusief squats en lunges en gewichten.

Stressvermindering en ontgiften
Massage en meditatie helpen te ontspannen. Ontgiften kan met een Alka kuur of een triaskuur van Heel. Verder kun je denken aan supplementen als Magnesium, Mariadistel e.d. Het is aan jou hoe ver je wilt gaan. Begin met kleine stappen.

Kies je bij mij voor een anti cellulite kuur Single of Double dan krijg je persoonlijke adviezen en een map waarin je alle informatie kunt teruglezen. Ook krijg je instructies voor de thuisverzorging. Hiervoor krijg je van mij je eigen cup, anti cellulite massage-olie en een zachte borstel.

Bij de intake krijg je ook je eerste behandeling en plannen we de vervolgbehandelingen in.

Wil je eerst een cuppingmassage ervaren? Boek dan de Detox cupping beenmassage. Deze is ook na afloop van een kuur te boeken als onderhoud.

Wanneer is deze massage niet geschikt?

 • Koorts
 • Infectieziekten
 • Extreme vermoeidheid
 • Besmettelijke huidaandoeningen
 • Trombose
 • Kanker
 • Zwangerschap
 • Ernstige ziekten
 • Medicatie zoals bloedverdunners

Je kunt kiezen uit 2 kuren: Single en Double

Single basiskuur:
1x per week behandeling 60 minuten in mijn salon, en 4x per week doe je thuisverzorging. Duur 6 weken daarna thuis en/of in de salon te onderhouden met detox cupping beenmassage. Inclusief set voor thuisverzorging (cup, borstel, anti celllulite massage olie Weleda) en een map met leefstijltips. Afspraken moeten binnen 6 – 12 opeenvolgende weken worden ingepland voor een zo goed mogelijk resultaat.

Double pluskuur:
2x per week behandeling 60 minuten in mijn salon, en 2x per week doe je thuisverzorging. Duur 6 weken daarna thuis en/of in de salon te onderhouden met detox cupping beenmassage. Inclusief set voor thuisverzorging (cup, borstel, anti celllulite massage olie Weleda) en een map met leefstijltips. Afspraken moeten binnen 6 – 12 opeenvolgende weken worden ingepland voor een zo goed mogelijk resultaat.